bewaar
Mangotaart met lemon curd
Mangotaart met lemon curd
bewaar

Mangotaart met lemon curd

20 min. bereiden
50 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

10 porties

150 g

suiker

1 zakje

vanillesuiker

150 g

roomboter

1

ei

300 g

zelfrijzend bakmeel

1 pot

lemon curd

1 rijpe

mango

poedersuiker

50 g

pure chocolade

10

physalis

Dit heb je nodig

  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom. Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven. Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg. Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog. Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug. Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen. Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers. Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker. Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.