Man­go tar­te ta­tin met le­mon curd & ge­roos­ter­de pis­ta­che­no­ten

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(4) waardeer
nagerecht 8 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in de lengte in dikke plakken en verdeel dakpansgewijs in een cirkel over de bodem van de lage ovenschaal. Verdeel de lemon curd erover. Rol het bladerdeeg uit en leg over de ovenschaal. Snijd het overhangende deeg weg. Duw het deeg losjes over de mangovulling en bak de tarte tatin ca. 30 min. in het midden van de oven.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  4. Neem de tarte tatin uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de ovenschaal en keer om. Bestrooi met de pistachenoten en serveer met de kokosyoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 51-52

Mango tarte tatin met lemon curd & geroosterde pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go tar­te ta­tin met le­mon curd & ge­roos­ter­de pis­ta­che­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 eetrijpe mango's

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit.

3
3

Snijd in de lengte in dikke plakken en verdeel dakpansgewijs in een cirkel over de bodem van de lage ovenschaal.

4
4
  • 160 g Chivers lemon curd

Verdeel de lemon curd erover.

5
5
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit en leg over de ovenschaal.

6
6

Snijd het overhangende deeg weg. Duw het deeg losjes over de mangovulling en bak de tarte tatin ca. 30 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 2 el gepelde pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min.

8
8

Laat afkoelen op een bord en hak grof.

9
9

Neem de tarte tatin uit de oven en laat 5 min. rusten.

10
10

Leg een serveerschaal omgekeerd op de ovenschaal en keer om.

11
11
  • 300 ml creamy kokosyoghurt naturel in beker

Bestrooi met de pistachenoten en serveer met de kokosyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.