bewaar
Plaattaart met lemon curd, frambozen en aardbeien
Plaattaart met lemon curd, frambozen en aardbeien
bewaar

Plaattaart met lemon curd, frambozen en aardbeien

Deze zomerzoete plaattaart is belegd met zonnig fruit.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

10 personen

270 g

vers bladerdeeg

500 g

aardbeien

250 g

mascarpone

1 el

water

160 g

lemon curd

280 g

Sweet Eve framboos

1 takje

verse munt

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Deze zomerzoete plaattaart is belegd met zonnig fruit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, maar laat de randen vrij. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Druk eventueel het deeg een beetje plat.

2

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Doe de mascarpone en het water in een kom en klop met een garde luchtig. Verdeel de lemon curd over het bladerdeeg en verdeel daar de mascarpone over. Verdeel de frambozen en aardbeien om en om in stroken van 10 cm over de mascarpone. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en verdeel over de taart.