bewaar
Kokoswhoopies met lemon curd
Kokoswhoopies met lemon curd
bewaar

Kokoswhoopies met lemon curd

Whoopies zijn Amerikaanse koekjes met een vulling ertussen. Please try!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

125 g

ongezouten roomboter

150 g

witte basterdsuiker

1 tl

vanillearoma

1

middelgroot ei

2 tl

bakpoeder

300 g

tarwebloem

330 ml

volle melk

50 g

geraspte kokos

12 el

lemon curd

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Whoopies zijn Amerikaanse koekjes met een vulling ertussen. Please try!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom en klop met een mixer tot een romig mengsel. Mix het ei erdoor. Zeef de bakpoeder en bloem boven een kom. Spatel om en om een deel van het bloemmengsel en de melk door het botermengsel. Ga door tot alles gemengd is tot een stevig beslag. Meng het kokos erdoor.

2

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met 2 eetlepels (of een ijsbolletjestang) 24 ronde bergjes beslag op 2 bakplaten. Zorg voor voldoende afstand. Bak de cakejes ca. 12 min. in de oven. Wissel halverwege de oventijd de bakplaten. Neem uit de oven en laat afkoelen.

3

Schep op de platte kant van 12 cakejes een eetlepel lemoncurd. Duw de andere 12 cakejes er voorzichtig tegenaan.