bewaar
Appelscones
Appelscones
bewaar

Appelscones

Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.

30 min. bereiden
10 min. oventijd
15 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

12 porties

75 g

appelchips

75 g

ongezouten roomboter

250 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

bakpoeder

1½ el

fijne kristalsuiker

½ tl

gemalen kaneel

1 mespunt

zout

2

middelgrote eieren

2 el

volle melk

60 g

crème fraîche

80 g

Chivers lemon curd

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

  • uitsteekvormpje of glas (ca. Ø6 cm)

  • bakkwastje

Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.

Aan de slag

1

Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.

2

Klop de eieren los met de helft van de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier.

4

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.

5

Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Serveer met de crème fraîche en lemon curd.

tip

bewaartipJe kunt de appelscones 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.