Appelscones
Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.

Advertentie
Ingrediënten
- 75 g appelchips
- 75 g ongezouten roomboter
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1½ el fijne kristalsuiker
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 mespunt zout
- 2 middelgrote eieren
- 2 el volle melk
- 60 g crème fraîche
- 80 g Chivers lemon curd
Keukenspullen
- bakpapier
- 2 bakplaten
- uitsteekvormpje of glas (ca. Ø6 cm)
- bakkwastje
Advertentie
Bereiden
- Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.
- Klop de eieren los met de helft van de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.
- Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Serveer met de crème fraîche en lemon curd.
bewaartip:
Je kunt de appelscones 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 180 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Appelscones
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appelscones
- 75 g appelchips
Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm.
- 75 g ongezouten roomboter
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1½ el fijne kristalsuiker
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 mespunt zout
Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.
- 2 middelgrote eieren
- 1 el volle melk
Klop de eieren los met de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik.
- 1 el volle melk
Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
- 60 g crème fraîche
- 80 g Chivers lemon curd
Serveer met de crème fraîche en lemon curd.
bewaartip:
Je kunt de appelscones 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.