Ap­pels­co­nes

Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(0) waardeer
engels gebak Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 bakplaten
  • uitsteekvormpje of glas (ca. Ø6 cm)
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.
  2. Klop de eieren los met de helft van de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.
  5. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Serveer met de crème fraîche en lemon curd.

bewaartip:

Je kunt de appelscones 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Appelscones

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pels­co­nes

1
1
  • 75 g appelchips

Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm.

2
2
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1½ el fijne kristalsuiker
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout

Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 el volle melk

Klop de eieren los met de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5

Bekleed de bakplaten met bakpapier.

6
6

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik.

7
7
  • 1 el volle melk

Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.

8
8

Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

9
9
  • 60 g crème fraîche
  • 80 g Chivers lemon curd

Serveer met de crème fraîche en lemon curd.

bewaartip:

Je kunt de appelscones 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.