Hor­ror hal­lo­ween­ca­ke

Griezelig goed deze cake met mascarpone, kaneel en bloederige glazuur.

  • gebak
  • 16 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 u. 15 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Griezelig goed deze cake met mascarpone, kaneel en bloederige glazuur. 16 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • cakevorm 30 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de boter en olie in een ruime kom en voeg de suiker en een mespunt zout toe. Klop met een mixer in 5 min. wit en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 2 el sap (per cake) toe aan het beslag. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zetmeel boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe. Bestuif de cakevorm met de extra bloem. Schep het beslag erin en bak de cake in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
  2. Neem de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Stort uit de vorm op een platte schaal, maar doe de vorm dan weer op de omgedraaide cake zodat deze niet uitdroogt. Laat in 3 uur verder afkoelen. Meng de vanillesuiker door de mascarpone. Bestrijk hier rondom de omgedraaide cake mee. Meng de poedersuiker met de kleurstof, aceto balsamico en 1 à 2 el koud water (per cake) tot een glad glazuur. Schenk over de cake, zorg dat het er aan alle kanten vanaf druipt. Serveer de cake met een groot mes middenin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Horror halloweencake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hor­ror hal­lo­ween­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 200 g zachte roomboter
  • 50 ml koolzaadolie
  • 250 g fijne kristalsuiker

Doe de boter en olie in een ruime kom en voeg de suiker en een mespunt zout toe. Klop met een mixer in 5 min. wit en luchtig.

3
3
  • 5 middelgrote eieren

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 2 el sap (per taart van 16 personen) toe aan het beslag.

5
5
  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el gemalen kaneel
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 125 g crème fraîche

Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zetmeel boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe.

6
6

Bestuif de ingevette cakevorm met de extra bloem. Schep het beslag erin en bak de cake in ca. 55 min. goudbruin en gaar.

7
7

Neem de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.

8
8

Stort uit de vorm op een platte schaal, maar doe de vorm dan weer op de omgedraaide cake zodat deze niet uitdroogt. Laat in 3 uur verder afkoelen.

9
9
  • 16 g vanillesuiker
  • 250 g mascarpone

Meng de vanillesuiker door de mascarpone. Bestrijk hier rondom de omgedraaide cake mee.

10
10
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el rode kleurstof
  • 2 tl aceto balsamico di Modena

Meng de poedersuiker met de kleurstof, aceto balsamico en 1 à 2 el koud water tot een glad glazuur.

11
11

Schenk over de cake, zorg dat het er aan alle kanten vanaf druipt. Serveer de cake met een groot mes middenin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.