bewaar
Griezelkoekjes
Griezelkoekjes
bewaar

Griezelkoekjes

Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
122waarderingen

Ingrediënten

24 porties

175 g

ongezouten roomboter

200 g

kristalsuiker

2

middelgrote eieren

1 el

gemalen kaneel

400 g

tarwebloem

1 tl

zout

2 el

kraanwater

250 g

poedersuiker

1 tl

kraanwater

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • koekvormpjes

  • bakpapier

Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes.

Aan de slag

1

Smelt de boter. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, bloem en het zout erdoor. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dik. Steek er met de koekvormpjes figuurtjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.

3

Roer 2 el water door 200 g poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met behulp van 2 theelepels met een dikke laag glazuur. Laat in ca. 20 min hard worden.

4

Roer 1 tl water met de rest van de poedersuiker, zodat een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Voeg de cacaopoeder toe en roer door de rest van het glazuur.

5

Vul een cornetje (spuitzakje) met het chocoladeglazuur en versier de koekjes.

bewaartipJe kunt de koekjes 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

variatietipSpookkoekjes: teken een spookje (en andere enge figuurtjes) op papier, knip dat uit en leg op het deeg. Snijd langs de rand van het papier het spookvormpje uit het deeg. Bak het spookkoekje in de oven en bedek het koekje met een laag wit glazuur. Maak daarna oogjes van het chocoladeglazuur met het spuitzakje, een satéprikker of een dun penseeltje.

Griezelkoekjes

Instructievideo - 02:08 min.