bewaar
Chocospookjes met marshmallows
Chocospookjes met marshmallows
bewaar

Chocospookjes met marshmallows

Het spookt in de keuken!

45 min. bereiden
45 min. oventijd
3 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

24 porties

375 g

ongezouten roomboter

400 g

tarwebloem

100 g

witte basterdsuiker

1

eidooier

3 el

cacaopoeder

1

vanillestokje

250 g

pure chocolade 72%

4

middelgrote eieren

250 g

donkere basterdsuiker

2 el

kraanwater

250 g

poedersuiker

24

witte marshmallows

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)

  • mixer

  • sateprikker

  • uitsteekvormpjes

Het spookt in de keuken!

Aan de slag

1

Snijd 125 g koude boter in blokjes en meng met 250 g bloem, de witte basterdsuiker, eidooier en 2 el cacaopoeder in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng tot een kruimelig deeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier en duw het koekjesdeeg uit op de bodem tot een egale laag.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de chocolade samen met de rest van boter op laag vuur. Laat iets afkoelen. Klop ondertussen de eieren met de donkere basterdsuiker en een snuf zout met een mixer in 5 min. luchtig. Spatel de rest van de bloem en het chocoladebotermengsel erdoor.

3

Spatel het beslag op het koekjesdeeg en strijk glad. Bak de browniekoek in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de brownie gaar. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen in de vorm. Steek met de uitsteekvorm 24 rondjes uit de brownie en zet op een schaal.

4

Meng 2 el water beetje bij beetje door de poedersuiker tot je een dik vloeibaar glazuur hebt. Doe 2 el glazuur in een kommetje en roer de cacao erdoor. Verdun met druppels water tot een dik vloeibaar glazuur.

5

Vouw een cornetje van bakpapier: knip een rechthoekig stuk bakpapier diagonaal doormidden. Je krijgt dan twee driehoeken. Rol van één driehoek een friteszakje. Vul het cornetje met het cacaoglazuur en vouw het papier aan de bovenkant dicht. Verdun de rest met druppels water tot een dun wit glazuur.

6

Plak met een beetje wit glazuur op elk stukje brownie 1 marshmallow. Verdeel de rest van het dunne witte glazuur over de marshmallows. Laat het glazuur drogen en teken er met het chocoglazuur gezichtjes op.