bewaar
Twix-brownietaart met karamelpopcorn
Twix-brownietaart met karamelpopcorn
bewaar

Twix-brownietaart met karamelpopcorn

Laat je je kind zelf een taart kiezen? Grote kans dat het deze wordt!

45 min. bereiden
40 min. oventijd
2 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

10 porties

225 g

ongezouten roomboter

200 g

pure chocolade 72%

4

middelgrote eieren

250 g

donkere basterdsuiker

150 g

kristalsuiker

½ tl

zout

270 g

tarwebloem

40 g

cacaopoeder

250 g

rolo

100 g

chocoladeglazuur

12

twixrepen

125 g

coated popcorn gezouten karamel

Dit heb je nodig

  • mixer

  • springvorm (Ø 16 cm)

  • bakpapier

Laat je je kind zelf een taart kiezen? Grote kans dat het deze wordt!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan op laag vuur en roer tot een egale massa. Neem van het vuur. Doe de eieren in een mengkom en voeg de basterd- en kristalsuiker en het zout toe. Mix op de hoogste stand in 5 min. tot een luchtige massa.

2

Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder boven het beslag en spatel er voorzichtig door. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest van de binnenkant in met boter. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de browniebodem ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

3

Verdeel de rolo’s over 1 browniebodem. Leg de andere bodem erop. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een hoekje van het zakje en gebruik steeds een beetje glazuur om een Twix tegen de zijkant van de taart te plakken. Plak zo alle Twixen tegen de taart. Leg de popcorn in een bergje bovenop de taart en besprenkel met de rest van het chocoladeglazuur.

tip

Twix-brownietaart

Instructievideo - 02:43 min.