bewaar
lavacakejes
lavacakejes
bewaar

lavacakejes

Het geheim van deze stromende cakejes? Je bakt ze nét niet helemaal gaar. Alleen voor chocoholics!

15 min. bereiden
10 min. oventijd
879waarderingen

Ingrediënten

6 porties

25 g

ongezouten roomboter

100 g

donkere basterdsuiker

3

middelgrote eieren

25 g

tarwebloem

1 mespunt

zout

200 g

pure chocolade 72%

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 6 holten

Het geheim van deze stromende cakejes? Je bakt ze nét niet helemaal gaar. Alleen voor chocoholics!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Meng de boter en suiker met een mixer. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel. Schep er de bloem en het zout door.

2

Hak de chocolade in stukjes en verwarm au bain-marie. Spatel de chocolade voorzichtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de cakejes in 8-10 min. gaar. Serveer direct.

combinatietipLekker met een bolletje vanille-ijs en rood fruit.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.