bewaar
Kaneeldonutbolletjes van Donna Hay
Kaneeldonutbolletjes van Donna Hay
bewaar

Kaneeldonutbolletjes van Donna Hay

Deze kleine donutbolletjes matchen heel goed bij een kopje koffie of thee.

25 min. bereiden
12 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

24 porties

185 g

tarwebloem

1½ tl

bakpoeder

75 g

fijne kristalsuiker

175 g

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

160 ml

halfvolle melk

75 g

kristalsuiker

½ tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • muffinvormen met 12 holtes

Deze kleine donutbolletjes matchen heel goed bij een kopje koffie of thee.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg de fijne kristalsuiker toe en maak een kuiltje in het midden van het mengsel. Laat 125 g boter smelten in een steelpan. Breek het ei boven een maatbeker en voeg de melk en de gesmolten boter toe. Meng alles met een garde. Schenk het eimengsel in het kuiltje van het bloemmengsel en klop tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de ingevette holtes van de muffinvorm. Zet 12 min. in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.

2

Meng de kristalsuiker en kaneel in een ondiepe kom, meng goed en zet apart. Laat in een steelpan de rest van de boter al roerend smelten en laat iets afkoelen. Haal de muffinvorm uit de oven en laat de bolletjes 1 min. afkoelen in de vorm. Stort voorzichtig op een rooster en bestrijk - als ze nog warm zijn- met de gesmolten boter. Rol de bolletjes door het kaneelmengsel, zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer de donutbolletjes warm of laat ze afkoelen op een rooster.