Ka­neel­d­o­nut­bol­le­tjes van Don­na Hay

Deze kleine donutbolletjes matchen heel goed bij een kopje koffie of thee.

  • gebak
  • 24 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(1) waardeer
gebak Deze kleine donutbolletjes matchen heel goed bij een kopje koffie of thee. 24 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 muffinvormen met 12 holtes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg de fijne kristalsuiker toe en maak een kuiltje in het midden van het mengsel.
  2. Laat 125 g boter smelten in een steelpan. Breek het ei boven een maatbeker en voeg de melk en de gesmolten boter toe. Meng alles met een garde. Schenk het eimengsel in het kuiltje van het bloemmengsel en klop tot een glad beslag.
  3. Meng de kristalsuiker en kaneel in een ondiepe kom, meng goed en zet apart. Laat in een steelpan de rest van de boter al roerend smelten en laat iets afkoelen.
  4. Haal de muffinvorm uit de oven en laat de bolletjes 1 min. afkoelen in de vorm. Rol de bolletjes door het kaneelmengsel, zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer de donutbolletjes warm of laat ze afkoelen op een rooster.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in

Kaneeldonutbolletjes van Donna Hay

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­neel­d­o­nut­bol­le­tjes van Don­na Hay

1
1
  • 185 g tarwebloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 75 g fijne kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg de fijne kristalsuiker toe en maak een kuiltje in het midden van het mengsel.

2
2
  • 125 g ongezouten roomboter

Laat de boter smelten in een steelpan.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 160 ml halfvolle melk

Breek het ei boven een maatbeker en voeg de melk en de gesmolten boter toe.

4
4

Meng alles met een garde. Schenk het eimengsel in het kuiltje van het bloemmengsel en klop tot een glad beslag.

5
5

Verdeel het beslag over de ingevette holtes van de muffinvorm. Zet 12 min. in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.

6
6
  • 75 g kristalsuiker
  • ½ tl gemalen kaneel

Meng de kristalsuiker en kaneel in een ondiepe kom, meng goed en zet apart.

7
7
  • 50 g ongezouten roomboter

Laat in een steelpan de rest van de boter al roerend smelten en laat iets afkoelen.

8
8

Haal de muffinvorm uit de oven en laat de bolletjes 1 min. afkoelen in de vorm.

9
9

Rol de bolletjes door het kaneelmengsel, zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer de donutbolletjes warm of laat ze afkoelen op een rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.