bewaar
Madeleines
Madeleines
bewaar

Madeleines

Kleine Franse cakejes met citroen en honing. Vierentwintig stuks zijn zó op!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
60waarderingen

Ingrediënten

24 porties

200 g

ongezouten roomboter

60 ml

volle melk

1 el

vloeibare honing

3

middelgrote eieren

130 g

fijne kristalsuiker

200 g

tarwebloem

8 g

bakpoeder

1

citroen

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • madeleinevorm met 12 holtes

Kleine Franse cakejes met citroen en honing. Vierentwintig stuks zijn zó op!

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan. Roer de melk en honing erdoor en zet het vuur uit. Breek ondertussen de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer op de hoogste stand 5 min. tot een luchtig mengsel dat lichter van kleur is.

2

Zeef de bloem met de bakpoeder en een snuf zout boven een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en voeg toe. Doe het botermengsel bij het eimengsel en spatel de bloem er in delen door. Zet het beslag afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de madeleinevorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop op de vorm om de bloem over de holtes te verdelen.

4

Bak de madeleines in 2 delen. Verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes van de vorm. Bak de madeleines afhankelijk van de grootte van de vorm 6-10 min. tot ze een goudbruine rand krijgen. Laat ze uit de vorm op een bord glijden en laat 10 min. afkoelen. Veeg de vorm schoon en bak zo nog 12 madeleines.

tip

bereidingstipJe kunt het beslag een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

bereidingstipAls je geen madeleinevorm hebt, kun je de cakejes ook bakken in een muffinvorm met 12 holtes.

Madeleines

Instructievideo - 03:05 min.