Paaslunch
Paaslunch

Paaslunch

Pasen is dit jaar net even iets anders. Maar van de paaslunch kun je nog altijd een bijzonder moment maken. Nu alleen nog de inspiratie vinden voor sprankelende gerechten. Daarvoor zit je hier en bij de AH Paasgids op de goede plek!

Smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart)

Smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart)

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

25 g

verse bieslook

1

citroen

½

komkommer

6 el

mayonaise

400 g

zuivelspread naturel

2 el

mierikswortel

12 sneetjes

wit casinobrood

200 g

gravad lachs

40 g

rucola

25 g

wilde-zalmeitjes

  1. Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Giet af, laat schrikken en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de halve komkommer in de lengte met een dunschiller in dunne plakken.
  2. Prak de eieren met een vork in stukjes. Meng met ⅓ van de mayonaise en 1 el bieslook en zet apart. Meng de zuivelspread met de rest van de mayonaise, 2 el citroensap, 2 tl -rasp, de mierikswortel en 5 el bieslook. Breng op smaak met zout en royaal peper.
  3. Snijd de korstjes van het brood. Leg 3 sneetjes brood naast elkaar op een schaal en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de plakjes zalm erover. Leg 3 sneetjes brood daarop. Besmeer deze met 75 g van het zuivel-spreadmengsel en verdeel de komkommer erover, maar houd 5 plakjes komkommer apart. Bestrooi met peper. Leg 3 sneetjes brood op de komkommer en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de eiersalade erover.
  4. Dek af met de rest van het brood en druk het geheel iets aan. Besmeer de buitenkant van de taart met de rest van het zuivel-spreadmengsel. Zet 1 uur in de koelkast.
  5. Decoreer de bovenkant van de taart met de rucola, wilde-zalmeitjes, de rest van de bieslook en de rest van het citroenrasp. Maak roosjes van de komkommer en verdeel over de smörgåstårta.