Gevulde eieren
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Gevulde eieren: gekookte eieren gevuld met – echt waar! – gekookt ei. Deze romige, hartige snack behoort volgens ons tot dé iconische verjaardagshapjes. Maak ze ook eens roze, voor een wow-effect.

Roze en gele gevulde eieren

Roze en gele gevulde eieren

Ingrediënten

12 porties

6

middelgrote eieren

1

eetrijpe avocado

5 g

verse platte peterselie

3 el

mayonaise

1 tl

citroensap

20 g

wilde-zalmeitjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • spuitzak met kartelmondje

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe. Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.
Hoe varieer je met gevulde eieren?

Hoe varieer je met gevulde eieren?

Varieer met gevulde eieren door te bedenken wat er goed samengaat met ei, en meng dit door de vulling. De basisvulling van gevulde eieren is gekookte eidooiers, mayonaise voor de romigheid en mosterd voor wat extra pit. Iets zouts gaat hier goed bij, eitjes gevuld met ansjovis bijvoorbeeld. Ei en avocado is ook een zeer populaire combi, dus waarom niet een gevuld eitje met avocadocrème? En voor een extra bite: krokante, gekruimelde chorizo on top. Waar is dat feestje? Wij sluiten graag aan!

Hoe bewaar je gevulde eieren?

Gevulde eieren kun je 1 dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren? Maak de vulling van tevoren en bewaar in een luchtdichte spuitzak. Bewaar de gekookte eiwitten in een afgesloten verpakking. De eieren zijn dan 2 dagen houdbaar. Haal de eieren een halfuurtje voor het serveren uit de koelkast, zo voorkom je dat je gasten (en jijzelf) ijskoude eieren eten. Gevulde eieren invriezen? We raden dit af, het komt de smaak en textuur van de eieren niet ten goede.

Hoe bewaar je gevulde eieren?