bewaar
Kleurig gevulde eieren
Kleurig gevulde eieren
bewaar

Kleurig gevulde eieren

Gevulde eieren maken? Of je nou voor roze, geel of groen gaat: met deze kleurig gevulde eitjes maak je iedereen blij.

1 uur 15 min. bereiden
15 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

zoete aardappelblokjes

200 g

diepvries fijne tuinerwten

8

scharreleieren

7 g

verse munt

100 g

witte kaas

3 el

mayonaise

2 tl

gemalen komijn

100 g

gekookte rode bietenblokjes

1 tl

gedroogde dille

5 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • staafmixer met hakmolen

  • spuitzakken

Gevulde eieren maken? Of je nou voor roze, geel of groen gaat: met deze kleurig gevulde eitjes maak je iedereen blij.

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de zoete-aardappelblokjes in 7 min. gaar. Schep met een schuimspaan op een bord bekleed met keukenpapier en laat staan tot gebruik.

2

Breng het water weer aan de kook en kook de tuinerwten 2 min. Schep met een schuimspaan op een bord bekleed met keukenpapier en laat staan tot gebruik.

3

Halveer de eieren in de lengte. Schep het eigeel er voorzichtig met een theelepel uit en doe in een mengkom. Bewaar de eiwitten afgedekt in de koelkast tot gebruik.

4

Maal ⅓ van de witte kaas, ⅓ van het eigeel, ⅓ van de mayonaise, de gemalen komijn, peper, eventueel zout en de zoete-aardappelblokjes in een hakmolen met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

5

Maal in de schone hakmolen ⅓ van de witte kaas, ⅓ van het eigeel, ⅓ van de mayonaise, de tuinerwten, fijngesneden muntblaadjes, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een tweede spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

6

Maal in de schone hakmolen de rest van de witte kaas, het eigeel, de mayonaise, bietenblokjes, dille, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde massa. Schep het mengsel in een derde spuitzak.

7

Vul de halve gekookte eiwitten met de verschillende mengsels en leg op een serveerschaal. Garneer elk ei met peterselieblaadjes.

bewaartipJe kunt dit recept 1 dag van tevoren maken t/m stap 7. Bewaar alles afgedekt en gekoeld en haal 15 min. voor gebruik uit de koelkast.
resttipGebruik de rest van de vulling bij de lunch als beleg op een pistoletje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kleurig gevulde eieren

Gevulde eieren maken? Of je nou voor roze, geel of groen gaat: met deze kleurig gevulde eitjes maak je iedereen blij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig