bewaar
Oranje gevulde eieren
Oranje gevulde eieren
bewaar

Oranje gevulde eieren

Eieren vullen met een kleurtje: door de cayenne krijgen ze een mooi oranje kleurtje.

30 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

16 porties

8

middelgrote eieren

3 el

mayonaise

½ el

dijonmosterd

1 tl

wittewijnazijn

¼ tl

gemalen cayennepeper

25 g

wilde-zalmeitjes

Dit heb je nodig

  • spuitzak

Eieren vullen met een kleurtje: door de cayenne krijgen ze een mooi oranje kleurtje.

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.

2

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.

3

Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, mosterd, wittewijnazijn, cayennepeper, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee. Verdeel er de zalmeitjes over.

bereidingstipVoor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.