bewaar
Gevulde eieren met avocado
Gevulde eieren met avocado
bewaar

Gevulde eieren met avocado

Deze Hollandse classic verveelt nooit! Zeker als je ze eens vult met avocado.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

12 porties

6

middelgrote eieren

1

eetrijpe avocado

5 g

verse platte peterselie

3 el

mayonaise

1 tl

citroensap

20 g

wilde-zalmeitjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • spuitzak met kartelmondje

Deze Hollandse classic verveelt nooit! Zeker als je ze eens vult met avocado.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.

2

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe. Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.

3

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.

tip

Gevulde eieren met avocado

Instructievideo - 00:24 min.