Ge­vul­de ei­e­ren met avo­ca­do

Deze Hollandse classic verveelt nooit! Zeker als je ze eens vult met avocado.

(2) waardeer
hollands borrelhapje Deze Hollandse classic verveelt nooit! Zeker als je ze eens vult met avocado. 12 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • spuitzak met kartelmondje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe. Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.
video

Ge­vul­de ei­e­ren met avo­ca­do

leuk-snel - 00:24 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
December 2019

Gevulde eieren met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ei­e­ren met avo­ca­do

1
1
  • 6 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.

2
2

Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje.

4
4
  • 5 g verse platte peterselie
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl citroensap

Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe.

5
5

Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 20 g wilde-zalmeitjes

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes.

7
7

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.