Gevulde eieren met avocado
Deze Hollandse classic verveelt nooit! Zeker als je ze eens vult met avocado.

Advertentie
Ingrediënten
- 6 middelgrote eieren
- 1 eetrijpe avocado
- 5 g verse platte peterselie
- 3 el mayonaise
- 1 tl citroensap
- 20 g wilde-zalmeitjes
Keukenspullen
- staafmixer met bakje
- spuitzak met kartelmondje
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
- Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe. Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.

Gevulde eieren met avocado
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 100 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 1 g
waarvan suikers 1 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 80 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Gevulde eieren met avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde eieren met avocado
- 6 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje.
- 5 g verse platte peterselie
- 3 el mayonaise
- 1 tl citroensap
Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe.
Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
- 20 g wilde-zalmeitjes
Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes.
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.