Kersthapjes
Kersthapjes

Kersthapjes

Om alvast in de stemming te komen, en stiekem ook om je gasten zoet te houden terwijl jij de laatste hand legt aan het diner: de lekkerste kersthapjes. En die maak je gewoon zelf! Of neem een kijkje bij al onze kerstrecepten.

Carpaccio-hapjes

Carpaccio-hapjes

  1. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de carpaccio naar het aantal personen in porties, laat ze nog even aan het plastic zitten. Verdeel de pijnboompitten in 2 porties. Snijd voor 4 personen 1 portie carpaccio in 4 gelijke repen. Bestrijk aan 1 kant met de truffelmayonaise en bestrooi met 1 portie pijnboompitten uit de verpakking. Wikkel met de truffelkant rondom de aspergetips. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
  2. Snijd de rucola grof. Verdeel de helft van de rucola over de glaasjes en verdeel daar 1 portie carpaccio over. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas uit de verpakking en de helft van de dressing uit de verpakking erover. Maak zo nog een laagje met de rest van de rucola, nog een portie carpaccio, de rest van de kaas en dressing en bestrooi met 1 portie pijnboompitten.
  3. Verdeel de laatste portie carpaccio kruislings in 4 gelijke porties. Bestrijk met de pestospread. Leg er per portie een gedroogde tomaat op en vouw dicht tot een bolletje. Rijg samen met een mini-mozzarella en basilicumblaadje aan een prikker. Maak zo nog 3 stokjes.
  4. Verdeel over een mooie houten plank en serveer.