Kersthapjes
Kersthapjes

Kersthapjes

Om alvast in de stemming te komen, en stiekem ook om je gasten zoet te houden terwijl jij de laatste hand legt aan het diner: de lekkerste kersthapjes. En die maak je gewoon zelf!

Kersthapjes recepten

Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 3 sjalotten
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1½ el cremaceto balsamico
  • 75 g cranberrypaté
  • 8 plakjes AH Biologisch ontbijtspek
  • 15 g rucola
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • amuselepels
  1. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
  3. Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.