Kook ⅘ eieren in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers er voorzichtig uit en doe in de hoge beker van de staafmixer.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Maal het norivel in de hakmolen grof. Meng het sesamzaad, de zeezoutvlokken en versgemalen peper erdoor.
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en voeg met de mayonaise en wasabi toe aan de eidooiers. Pureer met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in de spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe de bloem en panko elk in een diep bord.
Wentel de gekookte eiwithelften achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur in 2-3 min. lichtbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Spuit de eivulling in de eihelften en bestrooi met het nori-sesammengsel. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.
Crispy gevuld eitje met avocado en wasabi
Zachte avocado en wasabi in een supercrunchy eitje maken dit klassieke borrelhapje net wat luxer en verrassender. Perfect om van tevoren klaar te maken én ideaal voor bij de borrel.
- biertipFris en gebalanceerd: Vandestreek Playground non alcoholic IPA.
- bereidingstipKook de eieren en maak de vulling 1 dag van tevoren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Crispy gevuld eitje met avocado en wasabi
Zachte avocado en wasabi in een supercrunchy eitje maken dit klassieke borrelhapje net wat luxer en verrassender. Perfect om van tevoren klaar te maken én ideaal voor bij de borrel.

8 porties
175 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook ⅘ eieren in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers er voorzichtig uit en doe in de hoge beker van de staafmixer.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Maal het norivel in de hakmolen grof. Meng het sesamzaad, de zeezoutvlokken en versgemalen peper erdoor.
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en voeg met de mayonaise en wasabi toe aan de eidooiers. Pureer met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in de spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe de bloem en panko elk in een diep bord.
Wentel de gekookte eiwithelften achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur in 2-3 min. lichtbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Spuit de eivulling in de eihelften en bestrooi met het nori-sesammengsel. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.
biertip:Fris en gebalanceerd: Vandestreek Playground non alcoholic IPA (https://www.ah.nl/producten/product/wi566588).
bereidingstip:Kook de eieren en maak de vulling 1 dag van tevoren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
5 middelgrote scharreleieren
1 el sesamzaad
1 norivel
½ tl zeezoutflakes
½ eetrijpe avocado
2 el mayonaise
1 tl wasabi
500 ml zonnebloemolie
2 el tarwebloem
50 g panko
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak met gekartelde spuitmond ø 1 cm
frituurpan of ruime pan
AH Excellent dubbel houten draaiplateau