Avo­ca­dof­rie­ten met wa­sa­bi­dip

Wil je avocado eens bijzonder presenteren? Frituur 'm!

(0) waardeer
bijgerecht Wil je avocado eens bijzonder presenteren? Frituur 'm! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de frituurolie in een hoge, ruime pan of frituurpan en verhit tot 180 °C.
  2. Meng ondertussen de mayonaise, kwark en wasabi in een kom. Breng de dip op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in de lengte in 4 parten. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de tarwebloem, het eiwit en de panko in 3 afzonderlijke kommen.
  4. Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.
  5. Serveer met de wasabidip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Avocadofrieten met wasabidip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­dof­rie­ten met wa­sa­bi­dip

1
1
  • 2 liter frituurolie

Doe de frituurolie in een hoge, ruime pan of frituurpan en verhit tot 180 °C.

2
2
  • 4 el mayonaise
  • 4 el volle kwark
  • ½ tl wasabi

Meng ondertussen de mayonaise, kwark en wasabi in een kom.

3
3

Breng de dip op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 rijpe avocado's

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in de lengte in 4 parten.

5
5
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 el tarwebloem
  • 40 g panko

Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de tarwebloem, het eiwit en de panko in 3 afzonderlijke kommen.

6
6

Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin

7
7

Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer met de wasabidip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.