bewaar
Avocadofrieten met wasabidip
Avocadofrieten met wasabidip
bewaar

Avocadofrieten met wasabidip

Wil je avocado eens bijzonder presenteren? Frituur 'm!

8 min. bereiden
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 liter

frituurolie

4 el

mayonaise

4 el

volle kwark

½ tl

wasabi

2

rijpe avocado's

2

middelgrote eieren

3 el

tarwebloem

40 g

panko

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • schuimspaan

Wil je avocado eens bijzonder presenteren? Frituur 'm!

Aan de slag

1

Doe de frituurolie in een hoge, ruime pan of frituurpan en verhit tot 180 °C.

2

Meng ondertussen de mayonaise, kwark en wasabi in een kom. Breng de dip op smaak met peper en eventueel zout.

3

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in de lengte in 4 parten. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de tarwebloem, het eiwit en de panko in 3 afzonderlijke kommen.

4

Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.

5

Serveer met de wasabidip.