Kerstkrans van knakworst in bladerdeeg
Kerstkrans van knakworst in bladerdeeg
bewaar
bewaar

Kerstkrans van knakworst in bladerdeeg

Elk kind is er gek op: (vega) knakworstjes in bladerdeeg. Deze kerstkrans is dan ook heel geschikt voor het kerstdiner op school.

15 min. bereiden
14 min. oventijd
27waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het bord of de kom in het midden.

2

Laat de worstjes uitlekken. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten van 6 cm. Maak in 1 hoek van een deeg­ vierkant, op 1 cm van de rand, een insnede in een hoek van 90°. Maak de zijden van de hoek 2 cm lang. Maak zo ook een insnede in de tegenoverliggende hoek van het vierkant. Snijd zo alle vierkanten in.

3

Leg steeds een worstje in het midden van een deegvierkant met de lange kanten naar de insneden toe. Vouw de ingesneden deegranden aan weerszijden naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan. Leg de pakketjes rondom het bord of de kom, laat de zijkanten van de pakketjes iets overlappen en druk aan. Verwijder het bord of de kom.

4

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg ermee.

5

Bak de krans in het midden van de oven in ca. 12-­14 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met de basilicum en de tomaatjes.

vegantipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan kerstkrans variant.
combinatietipLekker met ketchup.
variatietipJe kunt de krans ook maken met vega partyknakworstjes. Of voor een meer volwassen smaak met chipolataworstjes. Gebruik dan 4 chipolataworstjes en snijd ze elk in 4 stukken. Bak de krans wat langer: ca. 16 min.
serveertipVersier de krans met radijspadden­ stoelen. Snijd het blad van 100 g radijs. Houd de radijsjes steeds met de steelaanzet naar boven vast en snijd ze net boven het midden, in de breedte rondom een 1⁄2 cm in, maar niet door. Snijd vanaf de onderkant de zijkanten tot op de inkeping weg zodat je een paddenstoelsteeltje overhoudt. Snijd de onderkant bij, zodat de paddenstoel kan staan. Snijd op het hoedje kleine stukjes uit de rode schil voor de ‘stippen’.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerstkrans van knakworst in bladerdeeg

Elk kind is er gek op: (vega) knakworstjes in bladerdeeg. Deze kerstkrans is dan ook heel geschikt voor het kerstdiner op school.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig