bewaar
Pittige gevulde eieren
Pittige gevulde eieren
bewaar

Pittige gevulde eieren

Gevulde eieren maken is eigenlijk heel simpel. Probeer hét klassieke hapje van elk (verjaardags)feestje eens zelf te maken!

20 min. bereiden
licht pittig
819waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

1 el

verse bieslook

1 tl

mayonaise

1 el

crème fraîche

1 tl

dijonmosterd

3 druppels

tabasco

1 tl

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • spuitzak met kartelmondje

Gevulde eieren maken is eigenlijk heel simpel. Probeer hét klassieke hapje van elk (verjaardags)feestje eens zelf te maken!

Aan de slag

1

Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2

Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Hak de bieslook fijn. Meng met een vork de eidooiers, mayonaise, crème fraîche, bieslook, mosterd en tabasco in een kom tot een gladde pasta.

3

Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de halve eiwitten mee. Bestrooi met paprikapoeder.

tip

bewaartipKeer als u eieren hebt gekocht het doosje af en toe om. De eidooier komt zo mooi in het midden van het ei te liggen.

Gevulde eieren maken

Instructievideo - 01:40 min.