Leverbaar vanaf 20-12
Voorgerechten met coquilles
De volle, zachte, lichtzoete smaak van coquilles heeft maar weinig opsmuk nodig. Een indrukwekkend begin van je diner, en minder moeilijk te bereiden dan je denkt! Onze belangrijkste tip? Bak deze ‘parels van de zee’ niet te lang, om te voorkomen dat ze taai worden.
Voorgerecht met coquilles maken
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in de oven, schep halverwege om.
- Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn, visfond en het groenteshot toe en laat op hoog vuur tot ⅔ inkoken, dit duurt 10-15 min. Voeg de slagroom toe en laat 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer ondertussen de lasagnevellen en kook in delen beetgaar. Dep de coquilles droog. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de coquilles in 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
- Verdeel eerst de bietensaus en vervolgens de helft van de boerenkool over de borden. Leg een plakje lasagnevel in het midden en 3 coquilles p.p. erop. Snijd de laatste lasagnevellen elk in 3 repen en verdeel rondom de coquilles, zodat die mooi zichtbaar blijven. Verdeel de rest van de boerenkool erover en bestrooi met de gouden glitterdust.
Mag je coquilles eten wanneer je zwanger bent?
Zolang ze goed bereid zijn, is het over het algemeen veilig om coquilles te eten tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om rauwe of onvoldoende verhitte schelpdieren te vermijden vanwege het risico op door voedsel overgedragen ziekten. Zorg er daarom voor dat coquilles volledig gaar zijn, met een doorschijnende structuur en een stevige textuur, om zo mogelijke gezondheidsrisico's te minimaliseren. Bij twijfel is het altijd verstandig om advies in te winnen van een zorgverlener.
Welke wijn past bij coquilles?
Coquilles hebben een delicate smaak en textuur, waardoor ze goed samengaan met lichte en verfrissende witte wijnen. Een sauvignon blanc is een goede keuze door de levendige zuren en fruitige tonen die mooi samengaan met de subtiele zeevruchtsmaak. Je kunt ook denken aan een pinot grigio of een chardonnay met een lichte en elegante stijl.
Voor een elegantere touch kun je ook kiezen voor een mousserende wijn zoals een brut champagne of een droge prosecco. De bubbels en verfrissende eigenschappen van deze wijnen vullen de zachtheid van de coquilles goed aan.
Direct aan de slag
Populaire voorgerechten
Andere voorgerechten
Meer vis en zeevruchten