bewaar
Coquilles met groentenoedels
Coquilles met groentenoedels
bewaar

Coquilles met groentenoedels

Coquilles laten zich gemakkelijk kruiden met melanges uit alle windstreken. Neem deze lichte, versie met frisse groentenoedels. Zo lekker!

20 min. bereiden
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

winterpeen

½

komkommer

1

limoen

1 el

sojasaus

1 el

sesamolie

½

rode peper

5 g

verse koriander

4

AH Excellent verse coquilles

Dit heb je nodig

  • spiraalsnijder

Coquilles laten zich gemakkelijk kruiden met melanges uit alle windstreken. Neem deze lichte, versie met frisse groentenoedels. Zo lekker!

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en maak er met de spiraalsnijder lange slierten (noedels) van. Doe hetzelfde met de komkommer en laat uitlekken in een zeef.

2

Boen de limoen schoon, rasp ondertussen de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de groentenoedels met het limoensap, de sojasaus en de helft van de sesamolie.

3

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander grof.

4

Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en bak de coquilles 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

5

Verdeel de groentenoedels als nestjes over de borden, leg op elk nestje een coquille. Bestrooi met de rode peper, koriander en het limoenrasp.

kookstaptipGeen spiraalsnijder? Snijd de winterpeen en halve komkommer in dunne plakken, leg ze op elkaar en snijd ze in zo dun mogelijke repen.