Co­quil­les in no­ten­bo­ter

De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht.

(81) waardeer
voorgerecht De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht. 4 personen
4 81

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit 15 g boter in een steelpan (per 4 personen) en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
  3. Verhit 1 el gesmolten boter (per 4 personen) uit de steelpan in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 4 min. Keer halverwege. Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover. Serveer direct.
video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Coquilles in notenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Co­quil­les in no­ten­bo­ter

1
1
  • 30 g hazelnoten

Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin.

2
2
  • 1 sjalotje
  • 7½ g verse peterselie

Laat afkoelen op een bord. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 15 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min.

4
4
  • 60 g ongezouten roomboter

Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.

5
5
  • 12 AH Excellent verse coquilles

Verhit 1 el gesmolten boter (per 4 personen) uit de steelpan in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 4 min. Keer halverwege.

6
6

Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.