Coquilles in notenboter
De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht.
Ingrediënten
4 personen
30 g
hazelnoten
1
sjalotje
7.5 g
verse peterselie
75 g
ongezouten roomboter
12
AH Excellent verse coquilles
Aan de slag
Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn.
Verhit 15 g boter in een steelpan (per 4 personen) en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
Verhit 1 el gesmolten boter (per 4 personen) uit de steelpan in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 4 min. Keer halverwege. Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover. Serveer direct.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Coquilles in notenboter
De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht.

voorgerecht
4 personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn.
Verhit 15 g boter in een steelpan (per 4 personen) en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
Verhit 1 el gesmolten boter (per 4 personen) uit de steelpan in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 4 min. Keer halverwege. Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)30 g hazelnoten
1 sjalotje
7½ g verse peterselie
75 g ongezouten roomboter
12 AH Excellent verse coquilles