Coquille-cocktail met grapefruit in een glas

Fris en feestelijk in een glas: zachte coquilles met wortel, grapefruit en een kleurrijke salade van rode biet en radicchio. Makkelijk op te bouwen en perfect als lichte start van je kerstdiner.

255 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de worteltjes 5-10 min. in ruim kokend water. Spoel onder koud stromend water. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Doe de helft van het citroensap en -rasp en de peterselie met ⅗ van de olijfolie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

  2. Verhit ⅕ van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de coquilles (in delen) in 3 min. glazig en lichtbruin, keer halverwege.

  3. Snijd 8 worteltjes (per 4 personen) in schuine plakjes. Meng de grapefruit- en sinaasappelpartjes met de rest van de olijfolie. Verdeel de slamix over de glazen. Schep de citruspartjes erop, verdeel de coquilles en wortel erover en besprenkel met de dressing.

Gerelateerde recepten

Coquille-cocktail met grapefruit in een glas

Fris en feestelijk in een glas: zachte coquilles met wortel, grapefruit en een kleurrijke salade van rode biet en radicchio. Makkelijk op te bouwen en perfect als lichte start van je kerstdiner.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig