Borrelplank
Borrelplank

Borrelplank

Niets zo feestelijk als een uitgebreide borrelplank. Een goedgevulde borrelplank samenstellen wordt een eitje met al onze borrelhapjes. De perfecte manier om de dag af te sluiten!

Borrelplank recepten

Italiaanse borrelplank
Italiaanse borrelplank

Italiaanse borrelplank

Ingrediënten

4 personen

125 g

mini-mozzarellabolletjes

7½ g

verse basilicum

200 g

snoeptomaatjes

100 g

sweet piquanté peppers

150 g

nocellara olijven

70 g

parmaham

70 g

venkelsalami

80 g

mortadella con pistacchio

40 g

rucola

1 el

(olijf)olie

Dit heb je nodig

  • partyprikkers

  1. Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.
  2. Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.
Borrelplank maken: zo doe je dat
Borrelplank maken: zo doe je dat

Borrelplank maken: zo doe je dat

Bedenk als eerst of je al je borrelhappen kant-en-klaar haalt, of zelf de keuken in duikt. Kies bijvoorbeeld een paar romige kazen uit, wat lekker vlees zoals parmaham of paté en haal crackers of brood waar je alles op kunt eten. Denk ook aan een frisse tegenhanger als augurken, olijven of zelfs fruit zoals druiven of partjes appel. Ga je zelf aan de slag? Deze bladerdeeghapjes met rode ui doen het altijd goed. Of pak uit met dit spectaculaire borrelbrood uit de oven.

Borrelplankideeën: zo varieer je

Met een borrelplank kun je eindeloos variëren. Kies bijvoorbeeld elke keer een ander land uit als thema. Italiaans met caprese, vitello tonnato en ansjovis, Frans met paté, Franse kazen en augurken of oer-Hollands met blokjes kaas, ossenworst en leverworst. Probeer ook eens te variëren met vis en maak deze latkes met zalm en crème fraîche. Of ga voor een compleet vegetarische borrelplank met bruschetta met paddenstoelen en kruidenolie of koriander-avocadopesto.

Borrelplankideeën: zo varieer je
Borrelplankideeën: zo varieer je
Kaasplankje maken: zo doe je dat
Kaasplankje maken: zo doe je dat

Kaasplankje maken: zo doe je dat

Het liefst alleen maar kaas op je plank? Dat kan natuurlijk! Zorg er dan wel voor dat je verschillende soorten kaas uitkiest, zodat je bij elke hap kunt afwisselen. Kies voor een zachte romige kaas (brie of chaource), een harde kaas (pecorino of Hollandse oude kaas), een blauwe kaas (roquefort) en een roodflora (munster). Serveer met verschillende soorten crackers of brood en zorg ook altijd voor een frisse tegenhanger zoals kleine augurkjes of druiven op je kaasplankje.