Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas
Wil je snel klaar zijn voor de borrel? Ga voor dit makkelijke en ovenheerlijke borrelbrood!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden
- 1 teen verse knoflook
- 10 g verse bieslook
- 15 g verse basilicum
- 75 g oude kaas
- 200 g roomkaas
- 30 g ongezouten roomboter (koud)
Keukenspullen
- spuitzak
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
- Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas. Doe de knoflook, kruiden, geraspte kaas en roomkaas in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.
- Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood.
- Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.

Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 13 g
-
koolhydraten 27 g
waarvan suikers 1 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 440 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden
Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door.
Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
- 1 teen verse knoflook
- 10 g verse bieslook
- 15 g verse basilicum
- 75 g oude kaas
Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas.
- 200 g roomkaas
Doe de knoflook, kruiden, geraspte kaas en roomkaas in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.
- 30 g ongezouten roomboter
Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood.
Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven.
Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.