Bor­rel­brood met room­kaas, knof­look, ver­se krui­den en ou­de kaas

Wil je snel klaar zijn voor de borrel? Ga voor dit makkelijke en ovenheerlijke borrelbrood!

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(6) waardeer
borrelhapje Wil je snel klaar zijn voor de borrel? Ga voor dit makkelijke en ovenheerlijke borrelbrood! 8 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
  2. Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas. Doe de knoflook, kruiden, geraspte kaas en roomkaas in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.
  3. Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood.
  4. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.
video

Bor­rel­brood met room­kaas, knof­look, ver­se krui­den en ou­de kaas

leuk-snel - 00:23 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bor­rel­brood met room­kaas, knof­look, ver­se krui­den en ou­de kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden

Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door.

3
3

Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

4
4
  • 1 teen verse knoflook
  • 10 g verse bieslook
  • 15 g verse basilicum
  • 75 g oude kaas

Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas.

5
5
  • 200 g roomkaas

Doe de knoflook, kruiden, geraspte kaas en roomkaas in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.

6
6
  • 30 g ongezouten roomboter

Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood.

7
7

Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven.

8
8

Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.