Bor­rel­brood

Warm, knapperig brood met kaas, boter en verse kruiden vraagt om een feestelijke borrel.

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(69) waardeer
bijgerecht Warm, knapperig brood met kaas, boter en verse kruiden vraagt om een feestelijke borrel. 10 personen
4 69

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant diagonaal in, maar snijd niet helemaal door. Laat 3 cm tussen de sneden. Snijd haaks erop het brood nogmaals aan de bovenkant in, zodat je een ruitpatroon hebt.
  2. Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer ze in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Sprenkel de gesmolten peterselieboter tussen de sneden van het brood. Verdeel de kaas ertussen.
  3. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15 à 20 min. in de oven. Neem uit de oven, verwijder de folie en leg het brood op een serveerplank. Zo kan iedereen zelf stukjes afscheuren.

variatietip:

Ook lekker: Zaanlander 35+ jong belegen in plaats van camembert.

variatietip:

Varieer eens met basilicum in plaats van peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 07 - Zomerhits , Receptkaart 2018 week 43-44

Borrelbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bor­rel­brood

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 ongesneden speltbrood

Snijd het brood aan de bovenkant diagonaal in, maar snijd niet helemaal door. Laat 3 cm tussen de sneden.

3

Snijd haaks erop het brood nogmaals aan de bovenkant in, zodat je een ruitpatroon hebt.

4
  • 100 g knoflookboter
  • 250 g camembert

Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer ze in de lengte.

5
  • 15 g verse peterselie

Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Sprenkel de gesmolten peterselieboter tussen de sneden van het brood. Verdeel de kaas ertussen.

6

Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15 à 20 min. in de oven.

7

Neem uit de oven, verwijder de folie en leg het brood op een serveerplank. Zo kan iedereen zelf stukjes afscheuren.

variatietip:

Ook lekker: Zaanlander 35+ jong belegen in plaats van camembert.

variatietip:

Varieer eens met basilicum in plaats van peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.