bewaar
Borrelbrood
Borrelbrood
bewaar

Borrelbrood

Knoflookbrood 3.0! Maak de blits met dit chique, maar easy-to-make borrelbrood.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
94waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

Liefde & Passie speltbrood

100 g

knoflookboter

250 g

camembert

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Knoflookbrood 3.0! Maak de blits met dit chique, maar easy-to-make borrelbrood.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

2

Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de gesmolten boter. Sprenkel de peterselie-boter tussen de sneden in het brood. Verdeel de kaas ertussen.

3

Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.

variatietipMaak dit brood ook eens met Zaanlander 35+ jong belegen in plaats van camembert. En varieer eens met basilicum in plaats van peterselie.

Borrelbrood

Instructievideo - 01:52 min.