Groente-borrelplank
Deze vegan groente-borrelplank mag bij de borrel niet ontbreken. Combineer met een lekkere dip. Cheers!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 krop romainesla
- 100 g Chinese kool
- 100 g bloemkool
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 150 g witlof
- 150 g bospenen
- 150 g puntpaprika's
- 75 g radijsjes
- 150 g bleekselderij
- 150 g snackaugurken
- 100 g saladecroutons naturel
- 150 g notenmix
- 150 ml balsamicodressing
- 150 g vegan mayonaise
Advertentie
Bereiden
- Leg een grote houten plank klaar. Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snijd de kool in plakken. Snijd de tomaten en avocado in parten. Snijd de rode ui in dunne ringen. Was de knapperige groente. Snijd de witlof doormidden, houd de bospeen heel. Snijd de puntpaprika en bleekselderij in lange, dunne repen en snijd de radijs in dunne plakjes. Was het blad van de radijs.
- Leg alle sla, het radijsblad en de gesneden groente naast elkaar op de grote plank. De groente mag een beetje over elkaar heen liggen. Serveer met de smaakmakers. Doe de dressings in kleine kommetjes, zet tussen de groente en gebruik als dip.
serveertip:
Je kunt met deze borrelplank eindeloos variëren, met verschillende groentes, smaakmakers (zoals Parmezaanse kaas en spekjes) en dressings (zoals caesardressing). Maak de plank zoals jij hem lekker vindt. De plank is dan evt. niet meer veganistisch.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 5 g
-
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 6 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 400 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Groente-borrelplank
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groente-borrelplank
Leg een grote houten plank klaar.
- 1 krop romainesla
- 100 g Chinese kool
- 100 g bloemkool
Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snijd de kool in plakken.
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 150 g witlof
- 150 g bospenen
- 150 g puntpaprika's
- 75 g radijsjes
- 150 g bleekselderij
Snijd de tomaten en avocado in parten. Snijd de rode ui in dunne ringen. Was de knapperige groente.
Snijd de witlof doormidden, houd de bospeen heel.
Snijd de puntpaprika en bleekselderij in lange, dunne repen en snijd de radijs in dunne plakjes. Was het blad van de radijs.
Leg alle sla, het radijsblad en de gesneden groente naast elkaar op de grote plank. De groente mag een beetje over elkaar heen liggen.
- 150 g snackaugurken
- 100 g saladecroutons naturel
- 150 g notenmix
- 150 ml balsamicodressing
- 150 g vegan mayonaise
Serveer met de smaakmakers. Doe de dressings in kleine kommetjes, zet tussen de groente en gebruik als dip.
serveertip:
Je kunt met deze borrelplank eindeloos variëren, met verschillende groentes, smaakmakers (zoals Parmezaanse kaas en spekjes) en dressings (zoals caesardressing). Maak de plank zoals jij hem lekker vindt. De plank is dan evt. niet meer veganistisch.