Bur­ra­ta sa­la­de met ge­roos­ter­de per­zi­ken van Jor­d Al­t­hui­zen

BBQ salade: perziken gegrild op de barbecue geserveerd met verse burrata

(2) waardeer
bijgerecht BBQ salade: perziken gegrild op de barbecue geserveerd met verse burrata 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
  2. Meng in een kommetje de honing, mosterd, azijn en tabasco. Voeg al roerend druppelsgewijs 5/6 van de olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
  3. Halveer de perziken en verwijder de pit. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Gril ze kort, zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten iets zachter worden. Hoe lang dat is hangt af van hoe rijp je perziken zijn. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min.
  4. Haal de bladeren van het witlof los. Snijd de rode ui in staafjes. Verdeel de ui samen met de rucola en witlof over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken over de schaal, scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Garneer de salade met de hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette.

Advertentie

Burrata salade met geroosterde perziken van Jord Althuizen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ra­ta sa­la­de met ge­roos­ter­de per­zi­ken van Jor­d Al­t­hui­zen

1
1

Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

2
2
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el Tabasco chipotle
  • 5 el milde olijfolie

Meng in een kommetje de honing, mosterd, azijn en tabasco. Voeg al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe en klop tot een dressing.

3
3

Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 verse perziken
  • 1 el milde olijfolie

Halveer de perziken en verwijder de pit. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

5
5

Gril ze kort, zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten iets zachter worden. Hoe lang dat is hangt af van hoe rijp je perziken zijn.

6
6
  • 75 g hazelnoten

Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min.

7
7
  • 2 stronken witlof
  • 2 rode uien
  • 75 g rucola

Haal de bladeren van het witlof los. Snijd de rode ui in staafjes. Verdeel de ui samen met de rucola en witlof over een grote platte schaal.

8
8
  • 300 g burrata

Verdeel de gegrilde perziken over de schaal, scheur de burrata in stukken en leg op de salade.

9
9
  • 30 g saladecroutons naturel

Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Garneer de salade met de hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.