bewaar
Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata
Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata
bewaar

Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata

De combinatie van venkel, geroosterde gele courgette en burrata is een ware smaaksensatie in deze salade!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

6 el

milde olijfolie

1 el

Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange

200 g

volkorenpenne

1

groentebouillontablet

2

gele courgettes

380 g

tastytomtomaten

15 g

verse munt

2 el

rodewijnazijn

2 tl

dijonmosterd

1 tl

honing

85 g

rucola

3

burratine

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De combinatie van venkel, geroosterde gele courgette en burrata is een ware smaaksensatie in deze salade!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen en snijd in parten van ca. 2 cm. Doe in een kom en schep om met ⅙ van de olie. Bestrooi de venkelparten met de helft van de funghi trifolati en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de venkel ca. 15 min. in de oven.

2

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; los daarbij het bouillonblokje op in het kookwater. Spoel de pasta onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3

Snijd de courgettes schuin in plakken van ca. 1 cm. Halveer de trostomaten, meng met ⅙ van de olie en de rest van de funghi trifolati. Neem de venkel uit de oven, schep de courgette en tomaat bij de venkel op de bakplaat en zet terug. Rooster alles samen nog ca. 15 min. in de oven.

4

Hou een paar muntblaadjes apart voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden munt met de rest van de olie en de rodewijnazijn, mosterd en honing tot een dressing. Meng de rucola met ¾ van de dressing door de pasta en verdeel over een schaal. Schep de geroosterde groenten erop en verdeel de burratine erover. Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met de rest van de munt.

variatietipOok lekker met groene courgette.
variatietipJe kunt ook 2 grote bollen burrata gebruiken. Halveer ze en leg op de salade.
vegantipGebruik vegetarische burrata. Liever vegan? Vervang de honing door agavesiroop en de burrata door een plantaardig alternatief voor witte kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata

De combinatie van venkel, geroosterde gele courgette en burrata is een ware smaaksensatie in deze salade!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig