Lauw­war­me zoe­te-aard­ap­pel­sa­la­de met Fun­g­hi Tri­fo­la­ti

Een herfstige salade vol kleur.

(2) waardeer
hoofdgerecht Een herfstige salade vol kleur. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitdampen en iets afkoelen.
  2. Bak ondertussen de worstjes in de olie in 12 min. goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de ui in dunne partjes en bak met de paddenstoelen en de Funghi Trifolati 4 min. in de rest van de olie in een grote koekenpan. Breng eventueel op smaak met zout.
  4. Leg de veldsla op een grote platte schaal en verdeel de aardappelen en vervolgens het paddenstoelenmengsel hierover. Besprenkel met de balsamicosiroop en serveer met de worstjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Lauwwarme zoete-aardappelsalade met Funghi Trifolati

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me zoe­te-aard­ap­pel­sa­la­de met Fun­g­hi Tri­fo­la­ti

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar.

2
2

Giet af in een vergiet, laat goed uitdampen en iets afkoelen.

3
3
  • 270 g Catalaanse varkensbraadworstjes
  • 1 el (olijf)olie

Bak ondertussen de worstjes in de olie in 12 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 2 rode uien
  • 300 g seizoens paddenstoelenmelange
  • 1½ el Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange
  • 2 el (olijf)olie

Snijd ondertussen de ui in dunne partjes en bak met de paddenstoelen en de Funghi Trifolati 4 min. in de olie in een grote koekenpan.

5
5

Breng eventueel op smaak met zout.

6
6
  • 150 g veldsla

Leg de veldsla op een grote platte schaal en verdeel de aardappelen en vervolgens het paddenstoelenmengsel hierover.

7
7
  • 1 el cremaceto balsamico

Besprenkel met de balsamicosiroop en serveer met de worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.