bewaar
Lauwwarme zoete-aardappelsalade met Funghi Trifolati
Lauwwarme zoete-aardappelsalade met Funghi Trifolati
bewaar

Lauwwarme zoete-aardappelsalade met Funghi Trifolati

Een herfstige salade vol kleur.

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

270 g

Catalaanse varkensbraadworstjes

3 el

(olijf)olie

2

rode uien

300 g

seizoens paddenstoelenmelange

1½ el

Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange

150 g

veldsla

1 el

cremaceto balsamico

Een herfstige salade vol kleur.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitdampen en iets afkoelen.

2

Bak ondertussen de worstjes in de olie in 12 min. goudbruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de ui in dunne partjes en bak met de paddenstoelen en de Funghi Trifolati 4 min. in de rest van de olie in een grote koekenpan. Breng eventueel op smaak met zout.

4

Leg de veldsla op een grote platte schaal en verdeel de aardappelen en vervolgens het paddenstoelenmengsel hierover. Besprenkel met de balsamicosiroop en serveer met de worstjes.