Salade van gegrilde courgette

Courgette + grillen + burrata = zomer op je bord.

320 kcal

25 min. bereiden

4.7/5

(84)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grillpan


2019 nr. 05 - Hollandse Helden

Vol Smaak - Vol Smaak

Aan de slag

  1. Snijd de courgettes in schuine plakken van 1 cm. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken in delen 4 min. Keer halverwege. Doe de courgetteplakken in een kom, schep ze om met de balsamico en laat staan tot gebruik.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

  3. Snijd de blaadjes van het basilicum en de munt grof. Snijd de steeltjes van het basilicum wat fijner: deze hebben veel smaak. Meng de courgette met de kruiden en de rest van de olie. Scheur de burrata in stukken.

  4. Verdeel eerst de courgette en dan de burrata over de borden. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de kruiden. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

  • serveertipDe salade smaakt heerlijk bij kip uit de oven.

Wat vond je van dit recept?

Salade van gegrilde courgette

Courgette + grillen + burrata = zomer op je bord.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig