bewaar
Salade van gegrilde groenten
Salade van gegrilde groenten
bewaar

Salade van gegrilde groenten

Niet een, niet twee, niet drie, maar wel vijf verschillende groentesoorten in één gerecht!

30 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

1

courgette

2

portobello champignons

1

gele paprika

5 el

extra vierge olijfolie met basilicum

1 el

balsamicoazijn

100 g

eikenbladslamelange

100 g

Grana Padano kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

Niet een, niet twee, niet drie, maar wel vijf verschillende groentesoorten in één gerecht!

Aan de slag

1

Maak de venkelknol schoon, halveer hem horizontaal en snijd de helften in de lengte in dunne plakken. Snijd de courgette in plakken. Snijd de portobello in plakken. Snijd de paprika in repen.

2

Bestrijk de venkel, de courgette, de portobello en de paprika dun met basilicumolie (houd wat olie achter voor de dressing). Rooster de groenten in gedeelten in een hete grillpan mooi bruin en gaar.

3

Leg de gegrilde groenten in een kom, breng op smaak met (zee)zout en (versgemalen) peper en druppel de balsamicoazijn en de rest van de basilicumolie erover. Schep alles door elkaar.

4

Verdeel de sla over de borden en schep de gegrilde groenten erop. Schaaf de kaas in dunne plakken en leg deze op de salade. Lekker met ciabattabrood.

bereidingstipGeen grillpan? Rooster de groenten in de oven op de grillstand.

combinatietipDeze salade vormt samen met een tomatensoep met verse basilicum (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.