bewaar
Salade van gegrilde groenten met mozzarella
Salade van gegrilde groenten met mozzarella
bewaar

Salade van gegrilde groenten met mozzarella

Italiaans bijgerecht vol smaken, maar die bieslookpesto doet het 'm.

25 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

8 personen

600 g

courgette

1

gele paprika

2

rode paprika's

2

rode uien

3 el

(olijf)olie

2 snufjes

zeezout

2 snufjes

versgemalen vierseizoenen peper

300 g

mozzarella

100 g

verse bieslookpesto

Italiaans bijgerecht vol smaken, maar die bieslookpesto doet het 'm.

Aan de slag

1

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

2

Snijd de courgette in plakken van ca. 1 cm, de paprika's in stukken van ca. 3 cm en de ui in ringen. Besprenkel de groenten met de olie bestrooi met zout en peper. Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de groenten in 6-8 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep halverwege om. Herhaal met de overgebleven groenten.

3

Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken en snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de bieslookpesto en de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.