bewaar
Groenteschotel met mozzarella
Groenteschotel met mozzarella
bewaar

Groenteschotel met mozzarella

De Italianen zorgen goed voor hen die geen vlees of vis eten: deze schotel is daar een bewijs van.

25 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

gele paprika

1

rode paprika

2

uien

3 el

Italiaanse olijfolie extra vierge

250 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

De Italianen zorgen goed voor hen die geen vlees of vis eten: deze schotel is daar een bewijs van.

Aan de slag

1

Verwarm de grill in de oven voor op de hoogste stand. Snijd de courgette in plakken, de paprika's in stukken en de ui in ringen. Verdeel de helft van courgette, paprika en ui over de bakplaat. Sprenkel de olie erover. Strooi peper en eventueel zout erover.

2

Schuif de bakplaat onder de hete grill, rooster de groenten in 6-8 min. bruin en beetgaar. Keer halverwege. Herhaal met de overgebleven groenten.

3

Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken, snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud. Lekker met stokbrood en salade.

tip

algemeenPrijs per persoon 0.98 (in 2007)