bewaar
Vegetarische rijstsalade met mozzarella
Vegetarische rijstsalade met mozzarella
bewaar

Vegetarische rijstsalade met mozzarella

Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten.

30 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

200 g

verse peultjes

300 g

diepvries tuinerwten

1

rode ui

2 bollen

mozzarella

1

citroen

4 el

olijfolie extra vierge

15 g

verse basilicum

Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peultjes schoon. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar en spel ze af met koud water. Doe de tuinerwten in een zeef en speel af onder lauwwarm water tot ze ontdooid zijn. Zo blijven de erwtjes frisgroen van kleur en knapperig.

2

Snijd de ui fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroensap, -rasp en de olie. Scheur de blaadjes van de basilicum. Meng de basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de basilicumdressing door de rijst. Schep de tuinerwten, peultjes, ui en mozzarella door de rijst. Serveer de rijst lauwwarm of laat hem even afkoelen, zodat de smaken beter kunnen intrekken.

tip

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de notenrijst door gewone rijst, de mozzarella door jonge kaas en serveer de ui apart.