bewaar
Rijstsalade
Rijstsalade
bewaar

Rijstsalade

15 min. bereiden
30 min. wachten
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

200 g

diepvries tuinerwten

1

citroen

1

rode ui

20 g

verse platte peterselie

15 g

verse munt

1

rode paprika

4 el

olijfolie extra vierge

2 el

rodewijnazijn

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de tuinerwten in ca. 3 min. in water met wat zout beetgaar. Giet de rijst en de tuinerwten af en laat ca. 30 min. afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en het citroensap door de rijst.

2

Snipper de ui en snijd de kruiden fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de tuinerwten, ui, peterselie, munt, paprika, olie en de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

tip

bereidingstipJe kunt de salade de avond van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.