Ge­pof­te pa­pri­kasa­la­de met olij­ven

Dus, jij zocht naar een salade? Deze is lekker en krijg je vast geen genoeg van!

(1) waardeer
mediterraan bijgerecht Dus, jij zocht naar een salade? Deze is lekker en krijg je vast geen genoeg van! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gele en rode paprika’s heel in een ovenschaal en gril ze ca. 45 min. boven in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s halverwege de oventijd.
  2. Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen tot je ze makkelijk kunt vastpakken. Dat duurt ca. 30 min. Trek het zwarte vel van de paprika’s en trek de steelaanzet met de zaadjes die daaronder aan vastzitten uit de paprika’s. Werk boven een zeef die je in een kom hebt gehangen. Zo vang je het vocht dat vrijkomt op; daar zit veel smaak aan. Snijd of scheur de gepelde, gepofte paprika in lange repen en doe in een grote platte schaal.
  3. Meng de rodewijnazijn en de olijfolie door het opgevangen paprikavocht tot een dressing. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk over de gepofte paprika. Pel de kleine rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de platte peterselie grof. Meng de ui en peterselie met de olijven door de paprikasalade. Serveer met het stokbrood.

bereidingstip:

Laat de zwartgeblakerde paprika’s afkoelen in een afgesloten plastic zak of een met vershoudfolie afgesloten bakje. De paprika’s stomen hun vel vanzelf los.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte paprikasalade met olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te pa­pri­kasa­la­de met olij­ven

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g gele paprika's
  • 400 g rode paprika's

Leg de gele en rode paprika’s heel in een ovenschaal en gril ze ca. 45 min. boven in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s halverwege de oventijd.

3
3

Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen tot je ze makkelijk kunt vastpakken. Dat duurt ca. 30 min.

4
4

Trek het zwarte vel van de paprika’s en trek de steelaanzet met de zaadjes die daaronder aan vastzitten uit de paprika’s.

5
5

Werk boven een zeef die je in een kom hebt gehangen. Zo vang je het vocht dat vrijkomt op; daar zit veel smaak aan.

6
6

Snijd of scheur de gepelde, gepofte paprika in lange repen en doe in een grote platte schaal.

7
7
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng de rodewijnazijn en de olijfolie door het opgevangen paprikavocht tot een dressing. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Schenk over de gepofte paprika.

9
9
  • 1 rode ui

Pel de kleine rode ui en snijd in flinterdunne ringen.

10
10
  • 5 g verse platte peterselie
  • 50 g gemengde olijven
  • 1 bruin stokbrood

Snijd de platte peterselie grof. Meng de ui en peterselie met de olijven door de paprikasalade. Serveer met het stokbrood.

bereidingstip:

Laat de zwartgeblakerde paprika’s afkoelen in een afgesloten plastic zak of een met vershoudfolie afgesloten bakje. De paprika’s stomen hun vel vanzelf los.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.