Bulgursalade
Met deze bulgursalade haal je de zon op je bord. Combineer de bulgur met erwtjes, paprika en verse kruiden. Staat al in 20 minuten op tafel!
Ingrediënten
4 personen
450 g
fijne diepvries tuinerwten
275 g
bulgur
2
rode paprika's
2 el
traditionele olijfolie
1 el
Ketoembar gemalen koriander
3
bosuien
15 g
verse munt
20 g
verse platte peterselie
100 g
rozijnen
150 g
witte kaas
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika met de koriander op middelhoog vuur 10 min. Laat iets afkoelen.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de muntblaadjes en peterselie fijn. Meng de bulgur met de paprika, rozijnen, tuinerwten, bosui, munt, peterselie en verkruimel de kaas erover. Breng op smaak met peper en zout.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Bulgursalade
Met deze bulgursalade haal je de zon op je bord. Combineer de bulgur met erwtjes, paprika en verse kruiden. Staat al in 20 minuten op tafel!

hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika met de koriander op middelhoog vuur 10 min. Laat iets afkoelen.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de muntblaadjes en peterselie fijn. Meng de bulgur met de paprika, rozijnen, tuinerwten, bosui, munt, peterselie en verkruimel de kaas erover. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)450 g fijne diepvries tuinerwten
275 g bulgur
2 rode paprika's
2 el traditionele olijfolie
1 el Ketoembar gemalen koriander
3 bosuien
15 g verse munt
20 g verse platte peterselie
100 g rozijnen
150 g witte kaas