bewaar
Bulgursalade
Bulgursalade
bewaar

Bulgursalade

20 min. bereiden
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

fijne diepvries tuinerwten

275 g

bulgur

2

rode paprika's

2 el

traditionele olijfolie

1 el

Ketoembar gemalen koriander

3

bosuien

15 g

verse munt

20 g

verse platte peterselie

100 g

rozijnen

150 g

witte kaas

Aan de slag

1

Laat de tuinerwten ontdooien. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika met de koriander op middelhoog vuur 10 min. Laat iets afkoelen.

2

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de muntblaadjes en peterselie fijn. Meng de bulgur met de paprika, rozijnen, tuinerwten, bosui, munt, peterselie en verkruimel de kaas erover. Breng op smaak met peper en zout.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.