bewaar
Turkse bulgursalade
Turkse bulgursalade
bewaar

Turkse bulgursalade

35 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bulgur

300 ml

water

2

vleestomaten

3

bosuien

6 takjes

verse peterselie

3 takjes

verse munt

1

citroen

1 el

tomatenpuree

3 el

olijfolie extra vierge

1 tl

pikante paprikapoeder

4

verse groene peper

Aan de slag

1

Giet in een kom de bulgur over met het lauwwarme water en laat ca. 30 min. staan (giet af indien nodig). Kruis ondertussen de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit. Schep de tomaat, tomatenpuree, bosui, kruiden, het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in kommetjes en garneer met de groene pepers.

tip

variatietipKun je geen bulgur krijgen, gebruik dan couscous in dit recept, de weektijd is dan ca. 5 min.