bewaar
Gegrilde groenten van de barbecue
Gegrilde groenten van de barbecue
bewaar

Gegrilde groenten van de barbecue

Het barbecueseizoen is geopend! Met dit kleurrijke bijgerecht kom je helemaal in de stemming.

20 min. bereiden
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

8 el

traditionele olijfolie

4 el

balsamicoazijn

2

romatomaten

1

aubergine

1

courgette

10 g

verse platte peterselie

Het barbecueseizoen is geopend! Met dit kleurrijke bijgerecht kom je helemaal in de stemming.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Pers de knoflook uit en meng met ¾ van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Snijd de aubergine en courgette in schuine dikke plakken. Besprenkel alle groenten met de dressing.

2

Gril de groenten op de barbecue in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Snijd de blaadjes peterselie fijn. Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.

Groenten grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:32 min.