Gegrilde groenten van de barbecue
Het barbecueseizoen is geopend! Met dit kleurrijke bijgerecht kom je helemaal in de stemming.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 8 el traditionele olijfolie
- 4 el balsamicoazijn
- 2 romatomaten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 10 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Pers de knoflook uit en meng met ¾ van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Snijd de aubergine en courgette in schuine dikke plakken. Besprenkel alle groenten met de dressing.
- Gril de groenten op de barbecue in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Snijd de blaadjes peterselie fijn. Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.

Groenten grillen op de barbecue
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 3 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Gegrilde groenten van de barbecue
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde groenten van de barbecue
- 1 teen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- 4 el balsamicoazijn
- 2 romatomaten
- 1 aubergine
- 1 courgette
Snijd de aubergine en courgette in schuine dikke plakken. Besprenkel alle groenten met de dressing.
Gril de groenten op de barbecue in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.
- 10 g verse platte peterselie
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de blaadjes peterselie fijn. Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.