bewaar
Gegrilde groenten
Gegrilde groenten
bewaar

Gegrilde groenten

Makkelijker kan bijna niet: alle groenten gaan op de bakplaat, de oven doet het werk.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

2

aubergines

3

rode uien

2

Conference handperen

4 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde tijm

20 g

verse platte peterselie

4 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Makkelijker kan bijna niet: alle groenten gaan op de bakplaat, de oven doet het werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 190 °C.

2

Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de helften in parten. Snijd de aubergine in schuine plakken en de rode ui in parten.

3

Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de aubergine en ui ertussen. Snijd de ongeschilde peren in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in parten en leg ze tusen de groenten. Besprenkel de groenten met olie, bestrooi met tijm en peper en zout naar smaak. Rooster 40 min. in het midden van de oven.

4

Haal de blaadjes van de peterselie. Pureer de peterselieblaadjes met de extra vierge olie en breng op smaak met peper en zout. Neem de groenten uit de oven en besprenkel met de peterselieolie.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.