bewaar
Mediterrane groenten van de barbecue
Mediterrane groenten van de barbecue
bewaar

Mediterrane groenten van de barbecue

Je proeft de zomerzon in dit gerecht vol groenten.

45 min. bereiden
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

rode paprika

1

gele paprika

2

kleine rode uien

12

zwarte olijven zonder pit

2 el

gedroogde Provençaalse kruiden

4 el

traditionele olijfolie

400 g

artisjokhart in blik

1

aubergine

200 g

geitenkaas naturel 55+

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grillmand

Je proeft de zomerzon in dit gerecht vol groenten.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in schuine plakken en de paprika’s in grove stukken. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Halveer de olijven. Meng de courgette met de paprika, ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Laat 15 min. staan.

2

Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de aubergine in schuine plakken. Voeg de aubergine en artisjokken toe. Schep alles in de grillmand en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de grillmand op een matig hete barbecue en rooster de groenten in 20 min. gaar. Schep regelmatig om.

3

Verkruimel de geitenkaas over de groenten en laat nog 3 min. op de barbecue staan tot de kaas begint te smelten.

tip

serveertipLekker met op de barbecue geroosterde sneetjes ciabatta (brood) of stokbrood.

Mediterrane groenten van de barbecue

Instructievideo - 02:45 min.