Mediterrane groente-vissoep

Advertentie
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 rode paprika's
- 3 tenen knoflook (, gepeld)
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 ansjovisfilets ((uit blik), gehakt)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 750 ml visbouillon (van tablet)
- 400 g kabeljauwfilet (of koolvisfilet, diepvries)
- ½ pot zwarte olijven zonder pit ((a 240 g), in ringetjes)
Keukenspullen
- staafmixer
- braadslede
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergine, courgette en paprika wassen en in grove stukken snijden. Groenten en knoflook in braadslede leggen en omscheppen met 3 el olie, peper en zout. Groenten 20 min. in oven roosteren, af en toe omscheppen. Groenten uit oven nemen. In soeppan ansjovis in aanhangende olie laten smelten. Groenten, tomatenblokjes en kruiden erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Soep nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen in koekenpan bevroren visblokken in 2 el olie in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Vis bestrooien met zout en peper en elk blok vis in diep bord leggen. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vis schenken en bestrooien met olijfringetjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 14 g
- vet 19 g