bewaar
Mediterrane groente-vissoep
Mediterrane groente-vissoep
bewaar

Mediterrane groente-vissoep

20 min. bereiden
20 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

courgette

2

rode paprika's

3 tenen

knoflook

5 eetlepels

olijfolie

3

ansjovisfilets

1 blik

tomatenblokjes

1 eetlepel

Provençaalse kruiden

750 ml

visbouillon

400 g

kabeljauwfilet

½ pot

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • braadslede

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergine, courgette en paprika wassen en in grove stukken snijden. Groenten en knoflook in braadslede leggen en omscheppen met 3 el olie, peper en zout. Groenten 20 min. in oven roosteren, af en toe omscheppen. Groenten uit oven nemen. In soeppan ansjovis in aanhangende olie laten smelten. Groenten, tomatenblokjes en kruiden erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Soep nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen in koekenpan bevroren visblokken in 2 el olie in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Vis bestrooien met zout en peper en elk blok vis in diep bord leggen. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vis schenken en bestrooien met olijfringetjes.