Vissoep
Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g winterpeen
- 1 prei
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 iets kruimige aardappelen
- 1 liter visbouillon
- 1 basis voor pastasaus Italiaanse kruiden (pakje à 390 g)
- 400 g diepvries kabeljauwfilets
- 1 vers stokbrood
Lekker erbij
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en helft van de ontdooide kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is. Verdeel de soep over kommen en serveer met het stokbrood.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 2.075 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Vissoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vissoep
- 250 g winterpeen
- 1 prei
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min.
- 1 iets kruimige aardappelen
- 1 liter visbouillon
- 1 basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
- 200 g diepvries kabeljauwfilets
Schil en snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en de ontdooide kabeljauw toe.
Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- 200 g diepvries kabeljauwfilets
Zet de pan terug op het vuur. Snijd kabeljauw in stukken en voeg toe.
Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is.
- 1 vers stokbrood
Verdeel de soep over kommen en serveer met gesneden stokbrood.