Kabeljauw met prei en paddenstoelen
Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g diepvries kabeljauwfilets (ontdooid)
- 700 g verse preien
- 75 ml warm water
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 150 g paddenstoelen-seizoensmelange (schaal)
- 1 ui
- 2 tl gedroogde tijm
- 100 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- lage ovenschaal (1.5 liter)
- aluminiumfolie
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak. Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er 75 ml warm water over. Leg de stukken vis erop, besprenkel met 2 el olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.
- Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 300 ml water op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de tijm ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.
bereidingstip:
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 80 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Kabeljauw met prei en paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kabeljauw met prei en paddenstoelen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 400 g diepvries kabeljauwfilets
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak.
- 700 g verse preien
- 75 ml warm water
Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er het warme water over.
- 2 el traditionele olijfolie
Leg de stukken vis erop, besprenkel met de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 150 g paddenstoelen-seizoensmelange
- 1 ui
Snijd de aardappelen in vieren en kook ze op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer ondertussen de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de tijm ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- 100 ml halfvolle melk
Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over de borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.
bereidingstip:
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.