bewaar
Kabeljauw met prei en paddenstoelen
Kabeljauw met prei en paddenstoelen
bewaar

Kabeljauw met prei en paddenstoelen

Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.

30 min. bereiden
25 min. wachten
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries kabeljauwfilet

700 g

verse prei

75 ml

warm water

4 el

traditionele olijfolie

1 kg

iets kruimige aardappelen

150 g

paddenstoelen-seizoensmelange

1

ui

2 tl

gedroogde tijm

100 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (1.5 liter)

  • aluminiumfolie

  • pureestamper

Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak. Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er 75 ml warm water over. Leg de stukken vis erop, besprenkel met 2 el olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.

2

Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 300 ml water op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de tijm ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

3

Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.