bewaar
Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon
Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon
bewaar

Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon

De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak!

30 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

750 g

verse zuurkool

4

uien

15 g

verse dragon

400 g

paddenstoelen voor pasta

45 g

ongezouten roomboter

100 ml

halfvolle melk

2 el

fijne mosterd

75 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak!

Aan de slag

1

Pel de knoflook. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water samen met de tenen knoflook in 20 min. gaar. Spoel ondertussen de zuurkool in een zeef onder koud stromend water. Kook in 15 min. in een laagje water op laag vuur. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de kastanjechampignons uit de paddenstoelenmix in kwarten.

2

Verhit een derde van de boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper. Giet de zuurkool af en meng met de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano, de rest van de boter, de dragon, peper door de puree. Serveer de zuuroolstamppot met de gebakken paddenstoelen.

algemeenDit product is verkrijgbaar in grotere Albert Heijnwinkels of via ah.nl.

allergietipDe tag glutenvrij geldt uitsluitend bij gebruik van een fijne mosterd.

variatietipJe kunt de verse dragon ook vervangen door 2 tl gedroogde dragon.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Saint Roche Biologique.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.