Zuur­kool­stamp­pot met pad­den­stoe­len en dra­gon

De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak!

(45) waardeer
hollands hoofdgerecht De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak! 4 personen
3 45

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water samen met de tenen knoflook in 20 min. gaar. Spoel ondertussen de zuurkool in een zeef onder koud stromend water. Kook in 15 min. in een laagje water op laag vuur. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de kastanjechampignons uit de paddenstoelenmix in kwarten.
  2. Verhit een derde van de boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper. Giet de zuurkool af en meng met de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano, de rest van de boter, de dragon, peper door de puree. Serveer de zuuroolstamppot met de gebakken paddenstoelen.

variatietip:

Je kunt de verse dragon ook vervangen door 2 tl gedroogde dragon.

Tip:

Dit product is verkrijgbaar in grotere Albert Heijnwinkels of via ah.nl.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Saint Roche Biologique.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

allergietip:

De tag glutenvrij geldt uitsluitend bij gebruik van een fijne mosterd.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp­pot met pad­den­stoe­len en dra­gon

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Pel de knoflook. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water samen met de tenen knoflook in 20 min. gaar.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 750 g verse zuurkool

Spoel ondertussen de zuurkool in een zeef onder koud stromend water. Kook in 15 min. in een laagje water op laag vuur.

3
3
  • 4 uien
  • 15 g verse dragon

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn.

4
4
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Snijd de kastanjechampignons uit de paddenstoelenmix in kwarten.

5
5
  • 15 g ongezouten boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur.

6
6

Voeg de knoflook, de helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 100 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

8
8
  • 2 el fijne mosterd
  • 30 g ongezouten boter
  • 75 g Parmigiano Reggiano-poeder

Giet de zuurkool af en meng met de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano, de boter, de dragon, peper door de puree.

9
9

Serveer de zuuroolstamppot met de gebakken paddenstoelen.

variatietip:

Je kunt de verse dragon ook vervangen door 2 tl gedroogde dragon.

allergietip:

De tag glutenvrij geldt uitsluitend bij gebruik van een fijne mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.