bewaar
Zuurkoolstamppot met truffelsalami
Zuurkoolstamppot met truffelsalami
bewaar

Zuurkoolstamppot met truffelsalami

Wie had dat gedacht? Oer-Hollandse zuurkoolstamppot die jou even meeneemt naar Italië.

40 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 takjes

verse rozemarijn

30 g

ongezouten roomboter

520 g

zuurkool naturel

1¼ kg

kruimige aardappel

100 ml

kookroom

90 g

Parmigiano Reggiano-poeder

42½ g

rucola

80 g

Bedford Parmitufo (truffelsalami)

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Wie had dat gedacht? Oer-Hollandse zuurkoolstamppot die jou even meeneemt naar Italië.

Aan de slag

1

Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in repen. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2

Verhit de boter in een braadpan of hapjespan. Bak de sjalot, rozemarijn, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur tot de sjalot begint te karamelliseren. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het vocht toe, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

3

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de kookroom en Parmezaanse kaas fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de zuurkool en rucola erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en verdeel de salami erover.